Lege: Sursele de apă subterană, apă curgătoare, lacurile și lacurile de acumulare cu folosință energetică, pot fi utilizate pentru irigații, fără plata contribuției specifice de gospodărire a apelor, pe perioada stării de urgență

LEGE pentru completarea art. 9 din Legea apelor nr. 107/1996

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Articol unic. – La articolul 9 din Legea apelor nr. 107/1996,publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 244 din 8 octombrie 1996, cu modificările și completările ulterioare, după alineatul (4) se introduc două noi alineate, alineatele (5) și (6), cuurmătorul cuprins:

„(5) Sursele de apă subterană, apă curgătoare, lacurile și lacurile de acumulare cu folosință energetică, pot fi utilizate pentru irigații, fără plata contribuției specifice de gospodărire a apelor, pe perioada stării de urgență instituită pe teritoriul României prin Decretul Președintelui României nr. 195/2020, precum și pe o perioadă de 6 luni de la încetarea acesteia.

(6) Pe durata stării de urgență, instituită pe teritoriul României prin Decretul Președintelui României nr. 195/2020, precum și pe o perioadă de 6 luni de la încetarea acesteia, pentru obținerea avizelor de gospodărire a apelor în vederea executării lucrărilor de investiții în in frastructura de irigații se vor elimina toate taxele, iar termenele de eliberare a acestora vor fi reduse la jumătate.”

 

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 și ale art. 76 alin. (2) din ConstituțiaRomâniei, republicată.

Sursă: Camera Deputaților

tractor-5096165_640
Irigatii / Contributii

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s