Ministrul muncii, Violeta Alexandru: șomajul tehnic se va prelungi până la data de 1 iunie pentru toate domeniile

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a declarat ieri seară, în cadrul unei emisiuni, pe postul Digi 24, că şomajul tehnic se va prelungi până la data de 1 iunie, iar apoi ministerul pe care îl conduce va ajuta companiile cu plata unei părţi din costul salarial.

“Șomajul tehnic se va prelungi cu siguranță. În primă instanță, se va prelungi până la 1 iunie pentru toate domeniile acoperite și acum, iar de la 1 iunie, doar pentru câteva. E importantă și legea votată în Parlament, dar și opțiunea pe care Guvernul o avem pe baza studiilor epidemiologice, de a canaliza această măsură care totuși este pasivă. Înseamnă că persoana stă acasă, nu lucrează”, a spus Violeta Alexandru la Digi 24.
„Cei mai mulți angajatori sunt de bună credință, dar sunt și probleme. Am informații că există întârzieri la plata angajatorilor pentru angajați. Noi pentru luna martie am plătit de mult. Noi am trimis banii de două săptămâni, iar angajatorul are obligația să plătească șomajul tehnic în trei zile. Acum facem plăți pentru luna aprilie. Mulţi dintre angajatori au virat banii, dar sunt și oameni care nu au primit și acest lucru este foarte grav. Toți cei care se confruntă cu această problemă trebuie să facă de urgență sesizare la inspectoratele teritoriale de muncă”, a mai afirmat ministrul muncii.

Sursă: Digi24

img_4233-1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s