Ministrul finanțelor, Florin Cîțu: încasările bugetare pe luna aprilie au crescut comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, dar şi cheltuielile au crescut, în special cele din zona de sănătate

Ministrul finanţelor, Florin Cîţu, crede că economia îşi va reveni rapid, fiind aşteptată o „revenire în V“, efectele crizei urmând a se resimţi semnificativ în trimestrul II, dar, odată cu cel de-al treilea trimestru, se va înregistra o creştere economică.

„Am depăşit încasările anului trecut în aprilie 2020. Bineînţeles că este un lucru bun, dar nu înseamnă că situaţia este roz. Cheltuielile au crescut,  în special pe partea de sănătate. Reuşim să încasăm mai bine decât ne aşteptam, dar nu ajunge, cheltuielile, în special cele cu sănătatea sunt mari“, a spus Florin Cîţu.

Florin Cîţu a oferit câteva cifre în ceea ce priveşte cheltuielile statului în luna aprilie 2020.

Cheltuielile de personal (salarii) au fost de 8,8 mld. lei,  iar cheltuielile cu pensiile au fost de 11 mld. lei.

„Au fost cheltuieli de personal în aprilie în valoare de 8,8 mld. lei, mai mici cu 53 mld. de lei faţă de luna martie. S-a făcut economie în special prin telemuncă. Cheltuielile de asistenţă socială, care include şi pensiile, sunt 11 mld. lei. Pensiile au fost plătite la timp“, a spus Florin Cîţu. În aprilie a apărut plata pentru şomajul tehnic, de 312 mil. lei. Au fost plătite 96 mil. lei pentru indemnizaţii pentru alţi profesionişti. S-au plătit concedii medicale de 366 mil. lei. La bunuri servicii au apărut în plus 1 miliard de lei pentru medicamente şi echipamente pentru spitale. Florin Cîţu a mai spus că statul a rambursat TVA către companii în valoare de peste 6 mld. lei în lunile martie şi aprilie.

business-163501_640

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s