Ministerul Mediului: Dezbatere privind rețelele de monitorizare a calității aerului din România

Comunicat Ministerul Mediului

Dezbatere privind rețelele de monitorizare a calității aerului din România

Calitatea aerului în aglomerările urbane este o provocare majoră pentru cele mai multe dintre statele europene, inclusiv pentru România, astfel încât îmbunătățirea calității aerului rămâne o provocare în prezent, pe termen mediu și lung. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), poluarea atmosferică constituie cel mai mare risc legat de mediu pentru sănătatea umană în Uniunea Europeană (UE).

Tehnologia senzorilor cu costuri reduse poate aduce îmbunătățiri în zona de monitorizare a calității aerului prin furnizarea de date care le pot completa pe cele provenite din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, obiectiv de interes public național, aflată în administrarea MMAP. Considerăm că aceste date pot fi utilizate, în acest stadiu de dezvoltare, pentru informarea publicului cu privire la poluarea aerului și ne dorim să lucrăm împreună cu dezvoltatorii privați ai rețelelor independente de monitorizare a calității aerului, pentru creșterea gradului de informare și cunoaștere a cetățenilor. O conlucrare eficientă poate avea efecte pozitive semnificative în ceea ce privește protecţia mediului şi, implicit, creşterea calităţii vieţii populației României.

În acest scop, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor organizează joi, 13 februarie, de la ora 12:00, o dezbatere la care sunt invitați toți operatorii – organizații neguvernamentale, instituții de cercetare, agenți economici etc. – care gestionează rețelele independente de monitorizare a calității aerului.

Cei care doresc să participe la eveniment sunt invitați să își exprime intenția până miercuri, 12 februarie, până la ora 15:00, la adresele de email corina.bogdanescu@mmediu.ro și ilona.voicu@mmediu.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s