Peste 65.000 de contribuabili au beneficiat, din februarie 2018 și până în prezent, de prevederile Legii prevenirii

ANAF, prin DGAF, a aplicat prevederile Legii prevenirii în primele șase luni ale anului 2019, în cazul a peste 18.400 de contribuabili.

Inspectorii antifraudă au emis 1.073 de avertismente din care, pentru 1.051 de avertismente au fost anexate și planuri de remediere.

Au fost aplicate 941 de avertismente pentru nerespectarea de către utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevăzute de lege, de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic.

Ministerul Finanțelor Publice a propus eliminarea contravenției referitoare la nerespectarea de cãtre utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevãzute de lege, de a utiliza aparate de marcat cu jurnal electronic de sub prevederile Legii prevenirii.

Mãsura este mai mult decât necesarã pentru că operatorii economici care încalcã obligația de dotare cu noile dispozitive nu mai au motive obiective pentru neconformare.

ANAF, prin DGAF, desfaşoară activităţi de monitorizare şi control orientate tactic spre zone şi domenii economice în care se manifestă fenomene de evaziune fiscală, indisciplină financiară ori slabăconformare, în scopul creşterii conformării fiscale şi a combaterii evaziunii fiscale.

Sursă: Comunicat de presă ANAF

casio-812867_640

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s