Restructurarea financiară nu este o amnistie fiscală, ci un sprijin de conformare pentru companiile care au datorii faţă de stat

„Restructurarea financiară nu este o amnistie fiscală, ci un sprijin de conformare pentru companiile care au datorii faţă de stat”, a afirmat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

„Nu este o amnistie fiscală, este o restructurare financiară şi practic un sprijin pentru conformarea pentru plată de către cei are au faţă de stat aceste datorii. (…) E simplu. E un plafon de un milion de lei, peste un milion de lei se face această eşalonare pe baza unui plan de restructurare ca şi în cazul insolvenţei şi dacă la finalul acestei perioade de 7-8-10-12 ani de zile se respectă calendarul, de abia atunci accesoriile – adică penalităţile şi dobânzile – se înlătură. Este o şansă pe care o au în special companiile româneşti, şi de stat şi cele private”, a precizat Teodorovici.

În cazul în care datoriile sunt sub un milion de lei „dacă se plăteşte principalul până la finalul lunii noiembrie, atunci se elimină accesoriile, penalităţile şi dobânzile”.

Măsurile de acordare a facilităţilor fiscale se vor aplica în funcţie de valoarea obligaţiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018, astfel:

  • măsuri de restructurare a obligaţiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 pentru debitorii care au datorii mai mari de un milion lei, bazate pe un plan de restructurare, plată eşalonată şi supraveghere fiscală pe perioada înlesnirii;
  • anularea accesoriilor în cazul datoriilor sub un milion lei sau a celor peste un milion de lei care nu pot beneficia de restructurare (eşalonare, reorganizare, insolvenţă), dacă obligaţiile bugetare principale se achită până la 30 noiembrie 2019.

img_5724

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s