Persoanele fizice pot cumpăra titluri de stat CENTENAR cu dobândă de 4,5% și scadență la 2 ani

Persoanele fizice pot cumpăra titluri de stat CENTENAR cu dobândă de 4,5% și scadență la 2 ani.

Ministerul Finanțelor Publice a lansat o emisiune aniversară de titluri de stat către populație, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 1 leu, cu maturitate de 2 ani și o rată de dobândă de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.

  • 26 noiembrie – 14 decembrie 2018., titlurile pot fi achiziționate prin unitățile operative ale Trezoreriei Statului și subunităților poștale din rețeaua Companiei Naționale Poșta Română – S.A, astfel:
    în perioada 26 noiembrie – 14 decembrie 2018 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului
    – în perioada 26 noiembrie – 13 decembrie 2018 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban, iar în perioada 26 noiembrie – 12 decembrie 2018 din mediul rural.
  • Valoarea maximă a subscrierii pe fiecare investitor este de 200.000 lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului și 200.000 lei pentru subscrierile realizate prin subunitățile poștale din rețeaua C.N. ”Poșta Română” S.A.
  • În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale prin care se atestă calitatea acestora de moștenitori.

După încheierea perioadei de subscriere MFP va organiza o tombola pentru toti investitorii în cadrul programului Tezaur – editia Centenar.

  • 1000 de investitori selectați vor primi un bonus de dobândă în valoare de 5.000 lei, care va fi acordat în perioada imediat următoare declarării câștigătorilor.
  • Lista câștigătorilor bonusului de dobândă va fi publicată pe site-ul MFP
  • Câștigătorii bonusului de dobândă vor fi notificați de către MFP și se va stabili un termen pentru ridicarea premiului de la o unitate a Trezoreriei Statului

Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe www.mfinante.gov.ro,www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, https://www.comunicatii.gov.ro, https://www.posta-romana.ro.

Sursă: Ministerul Finanțelor Publice

Captură de ecran din 2018.11.26 la 13.39.27.png

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s