PENSIONAREA LA 65 DE ANI INDIFERENT DE DOMENIUL DE ACTIVITATE

PENSIONAREA LA 65 DE ANI INDIFERENT DE DOMENIUL DE ACTIVITATE

Curtea Constituțională a României a decis în data de 4 iunie 2018 că femeile pot solicita continuarea executării contractului individual de muncă, în condiții identice cu bărbatul, respectiv până la împlinirea vârstei de 65 de ani.

Reamintim faptul că Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice stabilește că vârsta standard de pensionare este de 63 de ani pentru femei și 65 de ani pentru bărbați, cu mențiunea că au existat modificari legislative prin care unele categorii profesionale au creat posibilitatea măririi sau egalizării vârstei standard de pensionare între femei și bărbați.

De exemplu, în luna martie, a fost adoptată o lege prin care vârsta de pensionare pentru personalul de cercetare-dezvoltare a fost stabilită la 65 de ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, fără a elimina însă posibilitatea pensionarii la 63.

Astfel, Curtea Constitutionala a admis, cu majoritate de voturi, excepția de neconstituționalitate a dispozitiilor art. 56, alin. (1), lit. c), teza întâi din Codul muncii și a constatat că acestea sunt constituționale în măsura în care sintagma „condiții de vârstă standard” nu exclude posibilitatea femeii de a solicita continuarea executării contractului individual de muncă, în condiții identice cu bărbatul, respectiv până la împlinirea vârstei de 65 de ani.

CCR a precizat că încetarea de drept a contractului individual de muncă pentru femei la o vârstă mai mica decât cea a bărbatului:

  • poate fi discriminatorie pe criterii de sex;
  • încalcă dreptul la muncă al femeii.

Astfel, la vârsta de 63 de ani, femeia trebuie să aibă dreptul de a opta pentru continuarea raportului de muncă până la vârsta la care legea prevede încetarea de drept a contractului individual de muncă și pentru bărbați, respectiv 65 de ani.

Prin aceeași decizie, Curtea, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, excepția de neconstituționalitate a dispozitiilor art. 53 alin. (1) teza întâi din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, considerând că soluția legislativă care prevede o vârstă de pensionare diferita pentru femei în raport cu bărbații este constituțională.

Este foarte important de precizat faptul că decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului și instanțelor care au sesizat Curtea Constituțională, respectiv Tribunalul București – Secția a VIII-a conflicte de muncă și asigurări sociale.

Sursă: Info Legislativ

IMG_3005

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s