Românii care au obținut venituri din străinătate în anul 2017, le vor declara Fiscului până pe 15 iulie

Persoanele fizice care au obținut în anul 2017 venituri în afara României vor fi obligate să le declare Fiscului, în vederea impozitării, până cel târziu la data de 15 iulie 2018, potrivit noului mecanism de declarare și plată pentru persoanele fizice, adoptat joi de Guvern.

Persoanele fizice care realizează venituri din activități independente și alte categorii de venituri vor depune la Fisc o singură declarație, care va cuprinde toate informațiile necesare privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate.

Astfel, impozitarea în România a banilor obținuți în alte țări se va face cu ajutorul declarației unice, până la data de 15 martie a anului următor celui de realizare a venitului.

În anul 2018, declarația fiscală unică va trebui depusă până pe 15 iulie 2018, din moment ce termenul de 15 martie a trecut deja.

Românii care au obținut venituri în străinătate în 2017 vor trebui să le declare la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) până cel târziu la 15 iulie 2018, prin intermediul declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

Raportarea se va face prin intermediul unei declarații fiscale unice, în locul formularului 201, vizați de depunerea documentului fiind atât cei care stau în România și obțin bani din străinătate, cât și cei care, deși stau în străinătate și obțin bani acolo, vin des în România.

„Contribuabilii care obţin venituri din străinătate (…) au obligaţia să le declare în declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, până la data de 15 martie a anului următor celui de realizare a venitului precum și să efectueze calculul și plata impozitului datorat, în cadrul aceluiași termen, cu luarea în considerare a metodei de evitare a dublei impuneri, prevăzută de convenția de evitare a dublei impunere”, scrie în documentul votat de Guvern.

Citește mai mult: avocatnet.ro

IMG_8066

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s