ANAF va modifica, din oficiu, vectorul fiscal al angajatorilor

„Pentru a veni în sprijinul contribuabililor și pentru a evita aglomerația la ghișee, având în vedere termenul scurt de depunere a declarației de mențiuni, modificarea vectorului fiscal pentru persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora va fi realizată de către adminstrațiile fiscale centrale competente, prin înscrierea contribuției asiguratorie pentru muncă.

Ordinul președintelui ANAF care reglementează aceasta situație a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 1027/27.12.2017.

Reamintim că, începând cu 01.01.2018, contribuțiile sociale obligatorii sunt:

  1. contribuţiadeasigurărisocialedatoratădecătrepersoanelefizicecareobţinvenituri din salarii sau asimilate salariilor, iar în cazul persoanelor fizice şi juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, numai pentru condiții deosebite de muncă sau pentru condiții speciale de muncă, după caz;
  2. contribuţia de asigurări sociale de sănătate, datorată de către persoanele fizice care obțin venituri din salarii sau asimilate salariilor;
  3. contribuția asiguratorie pentru muncă datorată de către persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora.

Comunicat ANAF aici.

IMG_6686

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s