Buget 2018 pe spatele IMM-urilor, iar companiile de stat și corporațiile sunt protejate

Legea redevențelor, amânată pentru 2018. „Omorâm IMM-urile, dar marile companii sunt scutite”

Reprezentanții IMM-urilor atrag atenția asupra faptului că la capitolul „venituri din redevențe” bugetul nu prevede niciun ban in 2018.

Bugetul de stat pe 2018 neglijează sectorul IMM-urilor, principalul creator de locuri de muncă şi aducător de venituri la bugetul de stat, a mai semnalat domnia sa.

“La cele patru programe de finanțare a IMM-urilor, avem scăderi între 75% la 98%. Deci avem programe la care, din bugetele pe 2017, mai avem 2%, 13%, 15%, adică se mențin ca formă, dar sunt golite de conținut. În schimb, cresc cheltuielile cu personalul, cu 69%. De asemenea, constatăm că asupra IMM-urilor se amplifică încărcătura fiscală. Spre exemplu, prin introducerea acestui impozit de 1% pe microintreprinderi, se încasează dublu de la ele. Deci, practic, greutatea fiscala s-a dublat. În același timp, scad veniturile de la persoane fizice. Așadar, se shimbă greutatea fiscală de la persoane fizice la microintreprinderi”, a explicat președintele de onoare al Consiliului IMM-urilor, Ovidiu Nicolescu.

“La capitolul redevențe, nu apare nimic. Omorâm microintreprinderile, unde lucrează peste un milion și ceva de angajați, cu fiscalitatea și la redevențe, unde sunt marile companii, unde sunt investitori străini, nu sunt prevăzute venituri”, a declarat Ovidiu Nicolescu.

BUGETUL, ÎN ŞEDINŢA DE GUVERN DE ASTĂZI aici.

Sursă foto:  pexels.com

IMG_8330

Lasă un comentariu