Declarația la Fondul de Mediu va putea fi depusă online!

Declarația privind obligațiile la Fondul de Mediu va putea fi depusă online, conform unui proiect de ordin de ministru, aflat în dezbatere publică pe pagina oficială a instituției, urmând a fi dezvoltată de Administrația Fondului pentru Mediu și pusă la dispoziția contribuabililor și a plătitorilor în mod gratuit.

Reprezentanții instituției susțin că prin utilizarea acestui sistem de raportare „agenții economici vor beneficia de o serie de avantaje: excluderea necesității de deplasare la sediul instituției, economisirea  resurselor alocate pentru raportarea fiscală, flexibilitatea orarului de prezentare a declarațiilor.”

Ordinul Ministrului Mediului nr. 591/2017 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului “Declaraţie privind obligaţiile la Fondul pentru mediu” şi a instrucţiunilor de completare şi depunere a acestuia, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 288 din 24 aprilie 2017, se modifică și se completează astfel:

La articolul 3, alineatele (1) și (2) se modifică și vor avea următorul cuprins: 

”(1) Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu se depune în format editat pe suport hârtie sau se transmite în format electronic la Administraţia Fondului pentru Mediu.

(2) Formularul pe suport hârtie şi formatul electronic al declaraţiei prevăzute la art. 1 se editează folosindu-se programul informatic de asistenţă pus la dispoziţia contribuabililor/plătitorilor, în mod gratuit, de către Administraţia Fondului pentru Mediu, la adresa http:www.afm.ro.”
Proiectul mai prevede ca pentru declararea unei singure obligaţii de plată, pentru aceeaşi perioadă de raportare, să nu se utilizeze simultan mai multe metode de depunere a declaraţiilor fiscale. Dacă vor exista astfel de cazuri, va fi luată în considerare prima declarație depusă.
La articolul 3, alineatul (4) se modifică și va avea următorul cuprins: 
”(4) În declaraţii nu se înscriu taxe, contribuţii sau alte sume datorate la Fondul pentru mediu, stabilite prin decizii emise de organul fiscal ca urmare a acţiunilor de inspecție fiscală.”
IMG_8163

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s