Contribuții la sănătate pentru dobânzi și dividende obținute de salariați

Salariații care vor obține venituri din alte surse, cum ar fi dobânzi, tranzacții pe bursă, dividende, mai mari de 22.800 de lei pe an (adică 12 X salariul minim brut, de 1900 lei de anul următor), vor plăti la sănătate o contribuție de 10%, calculată la salariul minim brut (1900 lei, de la 1 ianuarie 2018).

Dacă salariatul estimează în 2018, că va obține venituri peste acest prag, aceasta va depunde în ianuarie o declarație la Fisc și va plăti trimestrial.

Conform Ordonanței de Urgență nr. 79/2017, privind modificarea Codului Fiscal, vor fi luate in calcul orice alte venituri decât cele salariale, inclusiv cele provenite din activități independente.

Persoanele fizice care obțin venituri din investițiile obligate la plata CASS, vor avea obligația de a depune anual, pana pe data de 31 ianuarie a anului pentru care se stabilește CASS, o declarație privind încadrarea veniturilor realizate în plafonul lunar (nivelul salariului minim brut pe țară).

Plata contributiei se va face trimestrial, în 4 rate egale, până pe data de 25 inclusiv, a ultimei luni din fiecare trimestru.

FullSizeRender 5.jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s