Proiect de OUG: Impozitul micro, obligatoriu din 2018 pentru firmele cu afaceri sub un milion de euro

Firmele cu venituri între jumătate de milion și un milion de euro, ce ahită în prezent un impozit pe profit în cotă de 16%, ar urma să treacă, de la 1 ianuarie 2018, la regimul de impozitare al microîntreprinderilor, acolo unde se aplică fie o cotă de impozitare de 1%, în cazul existenței a cel puțin unui salariat, fie o cotă de 3%, pentru cele ce nu au salariați. Salariat înseamnă acea persoană angajată cu contract individual de muncă cu normă întreagă.

Plafonul până la care o persoană juridică poate fi declarată ca microîntreprindere va fi dublat, de la jumătate de milion de euro, la un milion de euro.

Majorarea plafonului a fost anunțată ieri, în cadrul ședinței de Guvern, de ministrul finanțelor publice, Ionuț Mișa. Acesta consideră că măsura va fi una de bun augur pentru mai mult de 450.000 de firme din țară.

Începând cu anul 2018, impozitarea micro va putea fi aplicată și de firmele ce desfășoară activități în domeniul bancar sau în cel al jocurilor de noroc, acestea fiind excluse în prezent de la aplicare.

IMG_7308

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s